08:39

Babeczki idealne


Te proste maleństwa wychodzą zawsze. Można je dowolnie zmieniać i nadają się na każda okazję. Spróbujcie!

Składniki:
Suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka kakao
1 łyżka karobu (można zmienic6na kakao)
1 łyżka cukru waniliowego (opcjonalnie)
Mokre:
1 szklanka napoju roślinnego
1/2 szklanki oleju o neutralnym smaku
3 łyżki dżemu truskawkowego

dropsy czekoladowe do dekoracji

Przygotowanie:
  1. Włączamy piekarnik na 180 stopni.
  2. Suche składniki, poza cukrem, przesiewamy przez sitko.
  3. Dodajemy mokre składniki.
  4. Mieszamy za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy.
  5. Przekładamy masę do papierowych/silikonowych pipetek w formie metalowej do babeczek. Ciasto ma sięgać prawie brzegu foremek. Posypujemy dropsami. Ja jeszcze na dno przed dodaniem surowego ciasta rzucam kilka.
  6. Wkładamy do nagrzanego pieca.
  7. Pieczemy przez 15-20 minut. Doglądamy.
  8. Studzimy.
Smacznego!
Porady:
  1. Babeczki wychodzą dobrze na cukrze białym, trzcinowym, kokosowym czy ksylitolu.
  2. Najlepszy w smaku jest cynamon cejloński. Ma swoistą słodycz i jest delikatniejszy.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Fetish Food Vegan , Blogger