Mając nieopodal domu targowisko mam pod dostatkiem takich rarytasów jak woda z kiszonych ogórków. Tak, według mnie wszystko, co kiszone, jest cudem. Najlepiej wykonywać je samemu, lecz mając sprawdzonych dostawców nie trzeba bać się ściemy i chemii. Ten twarożek roślinny jest tak wyjątkowy, gdyż słoność ogórków przegryziona z koprem i czosnkiem, jest wyważona w doskonały sposób.
Żona moja najukochańsza przepadała za twarożkiem z rzodkiewką a że nie chcę by odczuwała jakikolwiek dyskomfort z powodu diety roślinnej, stąd wynalazłem bardziej wyrazisty i uzależniający produkt. Rzecz jasna prosty w wykonaniu!
Składniki:
kostka tofu naturalnego (180g)
5-6 łyżek wody z ogórków kiszonych
2 łyżeczki nieaktywnych drożdży
pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze z ostrzem w kształcie litery S lub w misce a do miksowania używamy blendera ręcznego. Miksujemy na gładką masę.
- Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz