Składniki:
I część
I część
4 duże buraki
1/2 główki małej czerwonej kapusty
3 ząbki czosnku
3 litry wody do gotowanie
6 jagód jałowca
10 kulek czarnego pieprzu
4 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
2 cm korzenia imbiru
1 suszona śliwka
II część
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki
III część
1 1/2 szklanki wody, którą dodamy pod koniec gotowania
3 łyżki czerwonej fasoli
2 łyżki chrzanu
1 puszka mleczka kokosowego
sól do smaku(ja nie dodałem)
Przygotowanie:
- Warzywa obieramy i siekamy w kostkę. Kapustę kroimy jak najdrobniej.
- Wszystkie składniki z pierwszej części gotujemy przez 1 1/2 godziny, co jakiś czas mieszając i pilnując by utrzymywał się poziom 3 litrów wody.
- Po tym czasie dodajemy składniki z części drugiej. Dokładnie mieszamy.
- Dodajemy wodę, fasolę, chrzan i mleczko kokosowe. Od tego momentu całość powinna gotować się 20 minut.
- Gdy zupa nieco przestygnie miksujemy wszystko na gładko.
- Podajemy z pietruszką oraz oliwą.
Smacznego!
Z okazji Świąt chcieliśmy, wraz z żoną, życzyć pyszności na stołach, wielu wzruszeń, odwagi by spełniać marzenia oraz refleksji nad Bogiem, który stał się człowiekiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz